27 d’abril del 2012

"A la genètica de l'ESDi està ajudar a les empreses a ser innovadores, competitives i internacionals"


El 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya es clausura amb la "voluntat i el compromís" de donar suport a la industria arreu del món.

El Director General de la Fundació per l'ESDi (FUNDIT), Antoni Garrell, ha volgut explicar avui que "a l'ADN genètic de l'Escola Superior de Disseny està ajudar a les empreses a ser innovadores, competitives i internacionals". En aquest sentit, Garrell ha volgut situar el Congrés en el marc de la "voluntat i el compromís amb la indústria per tal d'obrir-la al món"; "és la nostra obligació, i per això hem organitzat un congrés com aquest".

Així s'ha clausurat el 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya CIDIC que durant 3 dies ha acollit més de 350 persones, procedents de 12 països diferents, i on s'ha debatut al voltant de la funció del disseny, amb l'objectiu d'acostar creació i empresa. "Estem molt satisfets "ha expressat Garrell " perquè han incrementat els número d'universitats i els centres d'investigació que han participat en aquesta feina perquè hi treballin junts tecnòcrates, dissenyadors i emprenedors".

L'acte de cloenda l'ha presidit l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, qui ha ressaltat "el compromís i les ganes de seguir caminant i generar esperança, il·lusió i projectes" de l'ESDi, perquè, segons ell "el futur és pels qui arrisquen, els que innoven, i els que s'ho creuen". D'aquesta manera, ha agraït "l'esforç i el sacrifici" de tots els que han fet que a Sabadell es facin esdeveniments com el 2n CIDIC.

D'altra banda, a més de la ponència del convidat Quim Larrea, president de Surgenia, sobre identitat, emoció i funció en el disseny, s'han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Internacionals de Disseny i Innovació de Catalunya. El Premi Especial del Vallès ha estat per Shadow Energy, i el Premi del Jurat i el Premi Popular han coincidit i s'han concedit al disseny dels plats pel reconegut restaurant japonès Koy Shunka.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada